11.10.09

HONG KONG'TA BİR KURTKADIN


Sırada, kategori 2’ye ait karmakarışık bir film var. Nerden başlasam bilemiyorum, içim içime sığmıyor… O aklı başında, soğukkanlı insan ben değilim sanki, inan ki, sanki…

Uzakdoğu semalarından kurtadam filmi araştırmalarım sırasında bulduğum Possessed II, daha da özel olarak, bir kurt kadın hikayesi anlatıyor. Ama (hep bir ‘ama’sı olur zaten) bilindik manada bir ‘kurt insan’ hikayesi değil elbette. Vallahi ne desem boş ya…

Samantha Fox


Samantha Fox, seslendiriyor; Nothing's gonna stop me now!


Filmimize konu olan, aileye katılacak yeni bebek dolayısıyla daha büyük bir ev isteyen çekirdek aile, kiralık ev aramaktadır. Son gezdikleri daireyi beğenip tutarlar. Yalnız bu dairede, daha önce oturan kadın ve oğlunun hayaleti bulunmaktadır. Bunun farkında olmayan aile, eve yerleşir ama klasik Uzakdoğu şeytani ruhunun intikam öyküsünün odak noktası haline gelirler. Hamile kadını ve kız çocuğunun ruhunu ele geçiren hayalet kadın ve Ju-On’dan fırlamış gibi duran oğlunun ilk icraatı hamile kadının çocuğunu düşürmesi olur.

Önceleri Çirkin Betty misali pasaklı bir ev kadını olduğu görülen anne, yavaş yavaş fettan kıvamına gelirken, gün geçtikçe suratı morumsu bir renk alan kız çocuğu da okulda kendisine sataşan şişko oğlan çocuğundan vampir dişleriyle intikam alır. Karısını iş arkadaşıyla aldatmakta bir sakınca görmeyen koca olacak ‘adam’, karısının ve kızının bu değişiminin en nihayet farkına vardığında feng shui üstadı iş arkadaşından ruh çıkarma seansı için randevu alacaktır.


Altyazıya dikkat!



Buraya kadar Exorcist kıvamında ilerleyen film, biliyorum, kafalarda ‘Hani kurtkadın filmiydi bu?’ sorusu oluşturdu. Onu da şöyle açıklayayım; Evin ilk sahibi kadın, Tim Burton adında Kore Savaşı sırasında Hong Kong’a uğrayan bir subayla aşk yaşarken hamile kalmış ama kısa süre sonra ülkesine dönerek kadını bir daha arayıp sormayan adam tarafından ihanete uğramıştır. Bu acıya dayanamayarak camdan atlamak suretiyle intihar etmiştir. Lakin atlar iken, alt kattaki tellere takıldığı sırada, köpeklerin saldırısına uğramıştır. Dolayısıyla kötü ruh olarak harekete geçtiğinde, hormonal dengesizlik icabı, bir kadından beklenebilecek kıllanma miktarının çok üstüne çıkarak, seyirciyi de kıllandırmayı başarmaktadır.


Durun daha bitmedi. Yıllar sonra kendisini Hint fakirine çeviren bir hastalığın pençesinde kıvranan Tim Burton (bu kadar şey gördükten sonra, bildiğimiz Tim Burton çıkarsa ben şaşırmam şahsen), aslında ahını aldığı kadının gazabına uğradığını fark edince, Harekrişna arkadaşından yardım ister. Harekrişna izbandut arkadaşı da şeytani ruhu huzura erdirmek için zaten bir süredir takibe aldığı hayırsız kocanın karısına, şeytan çıkarma ayini düzenlemek üzere hazır ve nazırdır.




Tim Burton'ın hastalığı


Sonunda kadını ve kızını ele geçiren ruhtan kurtarmak için bir araya gelen ekibimiz, duvarda ikamet eden ceset, televizyondan fırlayan ucube, kurtkadının akan yeşil kanından çıkan ‘şey’, televizyondan fırlayan ruh gibi onlarca abukluktan oluşan kurtarma operasyonuyla bir yandan seyirciyi güldürmeyi, diğer yandan da şaşırtmayı başarıyor. Allah akıl fikir versin bu filmi yapanlara, başka ne diyeyim...



Hey man! Az sonra kurtkadının gazabına uğrayacağım. Ama ondan önce fotoğraf albümümü göstermeliyim diyen Afro-Amerikalı abi.



Hahahahaha! Daha fazla dayanamayan cesedin kendini kahkahalara boğuş anı



Bu defa Dj Harekrişna'nın Samantha Fox'tan bizler için seçtiği parça 'Sıkıysa Touch Me!





Yangın musluğu olarak kullanılan koskoca Ganesha! Tööbe tööbe!..



Filmi seyrettikten sonra-özellikle son 15 dakika- suratımın aldığı haldir.


YAN GUİ FA KUANG / POSSESSED II 1984

Y: David Lai

O: Siu Yuk-Ling, Mabel Kwong Mei Bo, Jayson Case (Harekrişna, adamın tek bir filmi var, o da bu!!!!)

Boş işler bunlar...