31.3.10

EXECUTIONERS FROM SHAOLIN


Al yanaklı Pai Mei bizler için söylüyor;
Kaşlarıma ak düştü,
yaşlandım ben harbiden.
Ecelim gelmiş haberim yok
Celladım da Shaolin'den a.k.a. Executioners From Shaolin 1977

2 yorum:

k dedi ki...

doğruyu söylemek gerekirse, white lotus'u izlemeden önce executioners'in birebir tekrar çekimi olmasını umut ediyordum. gordon liu, kurdele takmayı mı yedirememiş kendine yoksa shaw biraderler ticari kaygının da bir sınırı olacağı düşüncesiyle holivut usulü yeniden çevrim düzeneğini aklına getirememiş mi diye düşündüm izleyince. ilk filmin hikaye örgüsü, dövüş koreografisi pek hoştu gerçekten fakat white lotus'u sevmediğim anlamına gelmesin bu. onun da hoş numaraları var. rüzgardan nem kapması mümkün olmayan pai mei 'boşluğu' mesela :-)

Tuğba dedi ki...

Bir nevi devam filmi niteliği gösteren Clan of the White Lotus, yeniden çevrim olsa idi eğer, Hong Kong, o dönemlerde 3 yıl arayla bir filmin yeniden çevrimini gerçekleştirerek Guiness'e girmeye hak kazanırdı sanırım. Öte yandan holivud'a inat, Shaw'un gösterdiği 'remake' insafı, yerini yer yer tek bir konunun ıcığını cıcığını çıkaran onlarca film olarak vücut bulduğundan kelli, böyle insaf olmaz olsun diyor, kısa süre önce öğrendiğim bir gerçek, Pai Mei soyundan geldiğim gerçeği elbette, vesilesiyle böyyük böyyük dedem Pai Mei hakkındaki başka bir film olan Shaolin Abbot'ta görüşmek üzere 'tereddüt'süz bir yaşam diliyorum size sevgili dostum.

Dileyemedim (malum düşük çene sendromu). Executioners'ın yanında White Lotus'un çok daha eğlenceli bir film olduğunu düşünüyorum ben. Bunda kıvırtık Gordon ile Nıhaha kahkahaları atmaktan kaçınmayan al yanaklı Lo Lieh'nin payı büyük elbette. Söz ettiğin boşluğa gelecek olursak, kendini yoklukla var eden, 'alt okuma'lara çok müsait bir boşluktan söz ediyoruz sanıyorum. (Sırf alt okuma demek için yazdım,artizzz gözükeyim diye). Tartışalım bu konuyu...
:-p

Boş işler bunlar...