28.6.09

ÇEYİZİMİN BİR NUMEROLU BOHÇACISI GODFREY HO GURURLA SUNAR: SHADOW KILLER TIGER FORCE

Başlıkların kısa olması gerektiğini kim söylemiş a dostlar, sorarım size? İşte, çenemin çalışamayıp habire elime elime vurduğu o anlardan biriyle daha karşı karşıyayız. Şöyle avazım çıktığı kadar “KAÇINNN!” diye bağırabilmek isterdim ama sesim içime mi kaçmış, neymiş neymiş?
Ön kapak iyi ama arka kapak ıhıh! Arka kapakta mütemadiyen 'yazmışlar', bilmem okuyabiliyor musunuz? Sanırım Hollanda civarından vhs kapağı. Bunda da 'yazmışlar' biraz!

Valla bana bakmayın, hangi Godfrey Ho filminden ‘hayır’ gelmiş ki mantıklı birşeyler yazayım şuraya? Yine de, bu müthiş filmin konusunu, anladığım kadarıyla, şöyle bir çıtlatmaya çalışayım.

Bir çeşit, Hapishanedeki Kadın (Woman In Prison) İstismar sineması örneği gibi, ninjalar tarafından kaçırılan kadınların bir hapishaneye tıkılmasıyla açılıyor filmimiz. “Nedir bu “hapishane –istismare”?” diyecek olan olursa, buyursun doyurucu bir yazıyı İYİ ‘KÖTÜ FİLM’ den bayılarak okusun.
Ninjalar tarafından kaçırılan kızların arasında ‘dolar milyangeri’ bir para babasının kızı da bulunmaktadır. Sevgi dolu baba, kızını kurtarabilmek adına, sarışın kadın ninja Jenny’i tutar. Kobo Abe’nin Kumların Kadını romanındaki nadir bir böcek türünün peşine düşüp, kumluklarda kaybolan Adam misali, Jenny de kumsalda böcek dürterek kendini yem olarak sunup, ninjalar tarafından kaçırılarak hapishaneye getirilir.
Sarışın ninja Jenny rolünde tek filmlik sinema kariyerinin zirvesindeki Cora Bentley



Cora Bentley'nin dublorü olarak kalas gibi bir adam! Yalnız göğüs dekoltesi vermeyi de ihmal etmemişler. Aferin!


Klasik öğe, fiziksel şiddet kendini daha çok kadınlar arasında saç baş yolma olarak gösterirken, sanırım filmin gerçek bir istismar filminden ayıran en önemli özelliği olarak da bir yanıp bir sönüyor. Film, uzunca bir süre, drenajdan kaçmaya çabalayıp her seferinde yakayı ele veren milyanger kızı Sylvia’yı gösterdiğinden kelli bir müddet sarışın ninja Jenny’i unutur gibi olmuşsam da ne yalan söylemeli, abla unutulur cinsten değil ki! Mahkum kıyafetinden, göğüs dekolteli mavi saten ninja kıyafetine geçmek için parmaklarıyla yaptığı güzide hareketle duman çıkarması bile başlı başına bir blog konusu olur amma sözlerim anlatmaya aciz kalıyor.
Pof! Değişim sahnesi
İşte bu abla gerek belirttiğim acayip parmak hareketleri gerekse bir kadın ninjadan beklenebilecek erkek ayartma gibi işlemlerle Slyvia’yı kurtarmayı başarabilecek midir?
Özellikle final sahnesinde seyirciyi ekrana çivileyen kara delikten geçen ninja (ki bu sahnedeki görsel efekt akıllara zarar bence), bumerang niyetine üzerine kendi kanıyla büyü yazarak kötü ninjayı vurması için Jenny’nin fırlattığı ‘akıllı füze’ gibi fantastikosuyla gönlümde taht kuran, zamanında Türk VHS piyasasında da arz-ı endam eylemiş, film çeyizimin en nadide parçalarından biri sayılabilecek bu film için bohçacı Godfrey Ho bacıma teşekkürü borç bilirim.
Jenny'nin kanıyla akıllı füzeye büyü yazışı

Ninja gölgesi tekniğiyle klonlanan sarışın ninja Jenny'nin karşısındaki ninjanın dikkatini dağıtmak üzere kıvırttığı an

Bir Godfrey Ho filmi klasiği geyik yapmayı seven ninja


Aranızdan kimilerinin "N'Alakay?" diyeceğiniz üstte Massimo Dallamano'nun Cosa Avete Fatto A Solange? filminin açılış sahnesi, altta mevzu bahis filmin açılış sahnesi.

SHADOW KILLER TIGER FORCE 1986

Y: Godfrey Ho (Tommy Cheng)

O: Cora Bentley, Louise Coe, David Greene, Doroty Yip

Hiç yorum yok:

Boş işler bunlar...