3.1.10

TÜKÜR TEYZE!

Sıkıcı bir Pazar gününü daha ardımızda bırakırken, bir süredir dokun(dur)madığım CAT III filmlerinden biri daha blogtaki yerini alıyor. Ama hemen evvelinde, hem bedenen hem de ruhen 18’den küçükleri şöyle sağ alttaki oyun köşesine alayım. Her ne kadar otosansürün cılkını çıkarsam da yazarken, yine de gençlerin kötü etkilenmesini istemem. Na bak, yazıyorum şuraya… Annem yaşındaki (takribi 60) teyzelerim de tükürük ve beddualarını hazırladılarsa, hücum komutunu verebiliriz. Sex and Zen II ve The Forbidden Legend: Sex&Chopsticks’den başka filmini bilmediğim Cash Chin Man-Kei’n, 1995 yılında çektiği The Eternal Evil of Asia, temelde korkuyu, farklı kategoriden komediyi ve cinselliği (Komut 1: Tükür teyze!) kendine baz almış karmakarışık fantastiko filmlerden biri. Büyücülerin, büyü yapacakları kişiler hakkında fesatlık yapmaları için, yeni gömülmüş çocuk bedenlerinden ruhlarını çaldıkları bilgisiyle açılan film, “sinema salonunda, yandaki koltukta soluk benizli bir velet görürseniz ona iyi davranın” uyarısını seyircisine vermekten de kaçınmıyor. Benim gibi çocuk sevgisi(!) dağları taşları kıskandıran tipler için yapılmış uyarı için filme teşekkür ettikten hemen sonra filmin 2de1 tükürten konusuna gelebiliriz (Komut 2: Dur teyze daha değil!). Ana babasını henüz toprağa vermiş adamın biri, o gece eve döndüğünde, ana babasının hayaletlerinin de peşinden eve geldiklerini görür. Korkudan ne yapacağını şaşırıp kasap bıçağıyla hayaletlere saldırdığında gerçekleştirdiği katliamın bilançosu, karısı, oğlu, karı-koca yan komşuları ve maalesef kendi canına çıkar! Peki bu adamceğiz neden böylesi halüsinasyonlar görmüş de önüne geleni doğramıştır? Adam, kısa süre önce, dört arkadaşıyla birlikte kaçamak yapmak için, büyücüleriyle ünlü Tayland’a gitmiş, gider gitmez de karı-kız peşine düşmek için fırsat kollarken (Komut 3: Tükür teyze!), kendisi ve arkadaşlarını, büyücüler kapışmasının ortasına düşürmüştür. Bu sırada tanışıp dost oldukları büyücünün kızkardeşine yaptıkları şeyden sonra (Evet, teyze seni bekliyoruz), büyücüyle araları açılmış ve büyücünün tüm gazabını üzerlerine çekmeyi başarmışlardır.
Nedense bana Jet Li'yi hatırlatan Red to Kill 'den hatırlanabilecek sayko rollerin sapık adamı Ben Ng Ngai-Cheung
Kızkardeşi için yaptığı aşk büyüsünün neticesini kardeşinin ölümü olarak alan büyücü, işte bu andan itibaren, kurbanlarını iğne büyüsü, saplantı büyüsü gibi çeşitli büyülerle avlamaya başlarken, kendisi de bir çeşit büyü altına girecek ve adamlardan birinin nişanlısına göz koyup, onu elde etmeye çalışırken teyzenin tükürüğüyle karşılacaktır.

Bu çok mânâlı anlatımdan sonra filmin kapış kapış gideceğini düşündüğümden fazla açık veren ayrıntıya girmedim dostlarım. Ya da kıvırmadan söylemek gerekirse sizin de tanıştığınız teyzenin tükürüğünü almamak için bu taktiği uygulamak zorunda kaldım diyebilirim. Ahhh! Ya teyze bana niye tükürüyorsun ya! Alla Alla…

Ah bak gördün mü? Tükürüğe takıldım asıl uyarıyı vermedim yazının başında. Eğer baş dönme hassasiyetiniz var da denizin tuttuğu tiplerdenseniz, seyretmenizi salık vermem bu filmi. Zira öyle kamera hareketleri kullanmışlar ki, sanırsın fırtına ertesi, kontrolü kaybetmiş bir gemidesin. Bir aşağı bir yukarı oynuyor mübarek! Doktor uyarısını da verdiysek slayt gösterisine geçelim.

1. Büyücülerin kapışması; Fotodan ne kadar seçiliyor bilmiyorum ama seks büyüsü sırasında atılan bombalar. (Hatta kadın büyücünün plasenta atma gibi bir yeteneği var!!!)

2. Büyücüye, fotoda görülen şekilde "...kafa" diye hitap eden adamın hazin sonu! (Biraz da He-man'deki Duncan'ı andırmıyor mu?)

3. Saplantı büyüsü sonu, Naked Blood misali kendini yiyen adam!

4. 5 Venomlardan Lo Meng'in büyücü kılığında kıvırdığı an. Abi, Chang Cheh'nin kıyafetlerine duyduğu özlemi bu filmde de dile getirmiş sanırsam...


5. Zorlama tahmin 1; Hellraiser?


6. Zorlama tahmin 2; Dr. Manhattan?

7. Zorlama tahmin 3; Hellboy?


Aa bak terbiyesiz küçüğe! Sen yazının başında gitmedin mi? Madem öyle “Ne Olacak Şimdi?”filmindeki çocuk gibi tükür ulan babanın suratına!
NAN YANG SHI DA XIE SHU / THE ETERNAL EVIL OF ASIA 1995
Y: Cash Chin Man Kai
O: Chan Kwok Bong-Ellen Chan (nişanlılar), Elvis Tsui (...kafa), Ben Ng Ngai Cheung (Büyücü), Lo Meng (Taoist büyücü)

5 yorum:

shingetsu dedi ki...

Hahahhaa hellboy iyiymiş:)

Unknown dedi ki...

herhangi bi yaş sınırlandırılması yapılması gerekiyorsa eğer bence 0-35 olmalı. teyzelerin çayına da sakinleştirici atmalı ki tayland'taki hostessbarlara yarabi şükürsüz gidelim.
eleman duncan'dan ziyade peniskafa ya da biraz daha kibar benzetirsek mantarkafa gibi geldi bana.
haa bi de beynim ahh,endorfin salgılasın kendimi diil bütün dünyayı yerim :)

Tuğba dedi ki...

shingetsu-sama'm,
Yeeeh beybi! Her eve lazım. :-)

Sonkertenkele,
Ben de yaş sınırlamasını 36 diye gözetmiştim en başta ama sonra klasik çizgiden kaymayayım dedim. Bingo! Kafayla ilgili ilk tahminin doğru. Büyük ödül sana geliyor.

Ye de, kurtar bizi şu dünya ve insanoğlu belasından. Hadi be! :-)

Unknown dedi ki...

tüh dunkan tuzağına düştüm demek. o zaman ödülü almaya bi japon köylü kızı gönderiyim bari de 2. bi tuzağa düşmiyim.
bi de herkes kendi kapısının önündeki beyinleri yerse dünya daha beyinsiz bi yer olmaz mı

Tuğba dedi ki...

OoO! (Elinde satır tutan) anne şefkatiyle cevap vermem gerekirse "Lütfen tabağınızda artık bırakmayınız". Malum öteki tarafta peşinizden koşabilirler...

Boş işler bunlar...