28.11.10

ASOSYALLİK HAKKINDA 11.GERÇEK

Asosyallik hakkındaki 11.gerçeği açıklamak üzere buradayım. İlk 10 gerçek için şuraya bakabilirsiniz.
Bilindiği üzere hobiler, insanların sosyalleşmesi amacıyla var olan şeylerdir. Her ne kadar başlangıçta insanın tek başına yaptığı eğlenceli işlermiş gibi görünse de eninde sonunda her hobi, başka insanlarla sosyalleşebilme şansı doğurduğu miktarda ismini hak eder.

Doğumundan ölümüne kadar sosyalleşmesi için türlü baskılar altında tutulan modern asosyal insan ise hayatının bir döneminde muhakkak bir hobi edinmesi yönündeki baskıyı üzerinde hissetmiş, türlü türlü hobileri denemesine rağmen hiçbirinde tutunmayı başaramamıştır. İlerleyen yıllarda şiddeti, sessiz çevre baskısının etkisiyle artan hobi edinme ihtiyacı, maalesef asosyal insanda yanlış sonuçlar doğurarak, onu daha da asosyalliğe iter. Kimsenin pek bilmediği şeylere merak salarak, yalnızlaşma yolunda önemli adımlar atan asosyal insan, böylelikle, bir anlamda başladığı yolda ‘doğru’ adımları içgüdüsel olarak atmış da sayılır.

İşin en gülünç yanıysa, asosyal insanın asosyalliğinin aslında,‘sinemaya giderim, kitap okurum, müzik dinlerim’ üçlemesini kendine hobi(!) edinmiş insanlar arasında yüzdeye vuracak olursak, oldukça küçük bir dilime tekabül etmesidir ki, bu durumun farkına varması kendi lehine ve avantajınadır.

Asosyalliğin El Kitabı 2.sayfa 21.paragraf…

4 yorum:

kişisel depresyon anları dedi ki...

asoyallerin sosyal olmak için yaptığı en büyük hata,bişeye sarılmak dışarıya falan çıkmak. ancak a sosyallik bu şekildede bitmiyor. asosyal insan öncelikle yalnız olmamamalı yalnız olduğu her süre zarfında amuda kalkıp bu halde taklalar da atsa asosyaldir.

Tuğba dedi ki...

"Asosyalin derdi
Durdu durdu beni gerdi.
Ne de olsa asosyal de
insanlığın bir ferdi"
dizeli şiirimle sana seslenmek isterim sevgili Kişisel Depresyon Anları. :-)

kişisel depresyon anları dedi ki...

şiir için çok teşekkürlerimi sunuyorum...
saygıyla eğiliyorum, şiir kitabınızı bekliyorum:)

Tuğba dedi ki...

Şiir kitabım çok yakında sizlerle! Almayana ninja yıldızıyla saldıracağım ama ona göre! :-p

Boş işler bunlar...