6.12.10

JAPON ENKA 45LİKLERİ SAVULUN, BEN GELİYORUM!

lTürkiye sınırlarındaki Japon şarkıcılara ait 45lik takıntım tüm hızıyla devam ederken, henüz 'koleksiyon' adını hakedip haketmediği şüpheli olan koleksiyonum da hızla büyümeye devam ediyor. Bu defaki 45likler oldukça iyi kondüsyonda ve orijinal kapaklarıyla birlikte ulaştı elime.
İlk sanatçı Sakurada Junko (桜田淳子). Sanıyorum henüz çocukken ünlü olmuş ve birbirinden naif şarkıları seslendirmiş bir enka sanatçısı. Şimdi ne yapar ne eder pek ilgilenmedim açıkçası. 45liğin bir yüzünde 花占い HANA URANAI adlı şarkı, diğer yüzünde ise 白い貝がら SHIROI KAIGARA (okunuşundan emin değilim) adlı şarkı bulunuyor. Özellikle HANA URANAI'yi pek sevdim ben. Victor Records'tan 1974 yılında yayınlanmış.


İkinci plak ise küçük bir Ep kıvamında. Columbia Records tarafından basılmış. II. Dünya Savaşı öncesi yani 1930'ların hit parçalarını içeriyor. 4 parçalık plakta Akira Matsudaira'nın ISOGE HOROBASHA, Miss Columbia'nın (Misao Matsubara) NAMIKI NO AME ve JUKU NO HARU, Tokio Matsuyama'nın KATASENAMI adlı şarkıları bulunuyor. Kapağın arka yüzünde şarkıların sözleri var.



Matsudaira Akira- Isoge Horobasha;

Miss Columbia- Namiki No Ame (dış ses olarak kaydettim. O yüzden o kadar iyi değil sesi);

Bu müziği neden sevdiğimi bilmiyorum, saçma belki ama. Belki de saçma olan neden aramak... Bilemedim...

6 yorum:

karakacak1953 dedi ki...

Slm Tuğba san
Junko Sakurada'yı hatırlıyorum.
Ama 'Hana uranai' ilk defa duydum.
2, 3 uncu ise 70 yıl önce olduğu için hiç dinlemedim.
Dinleyince uykum geldi.
linize sağlık.

Tuğba dedi ki...

İşte Masakui-san,
belki de uyku getirdiği için sevdim. Ben ki uykunun her formatını pek severim ayıptır söylemesi. Hoş, heavy metalle bile uyuma yeteneğim var ama!.. :-)

Unknown dedi ki...

Aynen lise döneminde özellikle. Yatarken yanıma Walkmenimi alır içinede MetallicA, Manowar koyar öyle uyurdum.

Müzikler küçüklüğümdeki TRT de yayınlanan animeleri hatırlattı.

Tuğba dedi ki...

Uyuyacak adama gürültü etki etmez rocker_tr. :-)

Unknown dedi ki...

@Tuğba

Türkiye'nin en gürültülü yeri lan E5 de pencere açıkken uyurken. Sakin sessiz sadece kuş sesi gelen bir köyde uyuyamadım. Gürültüsüz artık uyunmuyor... :)

Tuğba dedi ki...

Konserler de falan da uykum gelir oldu benim. Belirli bi gürültü eşiğini aşınca doğrudan uykuya vuruyorum demek ki! Güzel demişsin rocker_tr. :-)

Boş işler bunlar...