21.11.09

BİR DİZİ BİR SAHNE

Dizi, 2007 tarihli, başrollerini Hiroshi Abe ve Yui Natsukawa'nın paylaştığı, 12 bölümlük Kekkon Dekinai Otoko nam-ı diğer Evlenemeyen Adam.

Sahne, 10.bölümde, 1964 Tokyo Olimpiyatları için mimar Kenzo Tange tarafından tasarlanan Olimpiyat Stadının fon oluşturduğu sahne...

3 yorum:

Deniz Akhan dedi ki...

Akira gerçek mi oldu?
Yoksa bu japonlar Neo-Tokyo inşaatına şimdiden mi başladılar?

Goddess Artemis dedi ki...

Aaaaah ah! Kekkon Dekinai Otoko bir, Anego iki. Hastasıyım ikisinin de! ;-)

Tuğba dedi ki...

Deniz,
Yapının Neo-Tokyo etkisi vermesi, II.Dünya Savaşı’na tanıklık eden Kenzo Tange’nin, ‘Ev, makinedir’ sözünü sarfeden Le Corbusier’den çok etkilenmiş, ‘makine çağı’ olarak adlandırılan modernist mimarlardan olması sanırım. Fonksiyonun ön planda olduğu ve hiçbir şekilde strüktürünü saklamayan, makine estetiğinde yapılar tasarlaması bu etkiyi de çoğaltıyor gibi.

Gaddesu-sama,
Geçen gece Hiroshi Abe’nin Doragon Zakura adlı dizisinin ilk üç bölümünü seyrettim. Abe, mükemmel her zamanki gibi ama dizi senaryosu hep kendini tekrardan ibaret olduğu için kabak tadı verir nitelikte. Bir de, dizi izleyebilme yetimi maalesef kaybetmişim sanırım... Ama dili geliştirmek açısından filmlerden ziyade kesinlikle dizi seyredilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira günlük yaşamda kullanılan diyalogları öğrenmek adına daha faideli. Abe olsun, çöpten olsun demek isterdim ama ne mümkün!..

Boş işler bunlar...