7.3.09

ASOSYALLİK HAKKINDA ON GERÇEK

Asosyallik, bireysel olarak yapılan bir sanattır.
T.K.
1. Gerçek bir asosyalin, “aman sosyal olayım” ve yahut “asosyal olayım” gibi bir derdi hiç olmamıştır. Asosyallik, doğal bir olaydır.
2. Gündelik yaşantıda insanın kendini sosyal ortamlardan soyutlaması zordur. Lakin gerçek bir asosyal, kendini sosyal ortamlardan dahi soyutlamayı becerebilen kişidir.
3. Asosyallar, içine girdikleri ortamdan müthiş rahatsızlık duymalarına rağmen, ancak kendi başlarına kaldıkları zaman rahat hisseden insanlardır. Lakin asosyalliğin dibe vurmaya başladığı an, asosyal kişinin kendinden dahi sıkıntı duymaya başlamasıdır ki, hafazanallah, bu, asıl tehlikenin başlangıç noktasıdır.
4. Arada bir, bir şekilde karşılaşmış asosyallarin yaptıkları ilk şey, asosyaller kulübü kurmaya kalkışmalarıdır ki, her seferinde geç olmadan dönmeyi bilmeleri iyiye işarettir. Zira asosyallik, hep dediğimiz gibi bireysel bir süreçtir. İki kişi bir araya geldiğinde asosyallik kurumu ortadan kalkacaktır.
5. Asosyale sormuşlar “Biraz sosyal olsan, ölür müsün?” diye, “Ancak mezarımda sosyal olurum” demiş.
6. Yeni tanıştıkları kişilerden davet alan asosyallerin, daveti geri çevirmek için her zaman bahaneleri vardır. Ör; “O gün çamaşır yıkayacağım” gibi. Yeni tanıştığı kişiye “Ben asosyalim. Dolayısıyla bu daveti kabul edemem” diyecek asosyal kişi, asosyallerin babası, tapılacak kişidir. Yalnız takdir olunur ki çok nadir görülür.
7. Asosyal kişinin de her insan evladı gibi çok konuşanı veya az konuşanı vardır. Kendi kendine çok konuşan asosyalin, arada bir kendine “bi sus ya” diyecek bir kontrol mekanizması kurması, çocukluktan itibaren öğrenilmesi gereken önemli birşeydir. Öte yandan kendi kendiyle dahi konuşmaya tenezzül etmeyen asosyal, bir kere daha asosyallerin ası, yiğididir. Eli öpülesi bir mahluktur. Ama siz yine de yaklaşmayın. Malum...
8. Sosyal bir ortamda garip davranışlar sergileyen kişi ya sarhoştur ya da eskaza ortama girmiş bulunmuş bir asosyaldir. Sarhoşsa dokunmayın, asosyalse sokulmayın.
9. Tüm sosyal ortamları, pasif direnişiyle yıkabilecek yegane kişi bir asosyaldir. “Hadi, lütfen ama” bazlı yalvarmalara gösterdiği direnç dağları, taşları aşmış, methi Üsküdar’dan bile duyulmuştur.
10. Sosyalliğin derecesi ne kadar artarsa, aslında kişinin asosyalliğinin derecesi de o kadar artar. Bunu göremeyen kişi dünyanın en mutlu kişisi ünvanını almaya hak kazanırken, fazla sosyalliğin kendisini asosyalliğe sürüklediğini farkeden kişi, cehennemin kapılarını aralamıştır.

Asosyallik marşları (Bireysel olarak iç sesle okunmalıdır)

Asosyalim ezelden,
Anlamam hiç güzelden.
Sen bana sosyal ol diyorsun ama
Sorarım sana, sosyalliğin neresi erdem?
***
Asosyal doğmuşum,
Asosyal ölürüm.
Sosyal olmaktansa
Döner odamda böğürürüm.
***
Asosyal güzeldir,
Karda, kışta gezendir.
Her türlü muhabbeti,
Tek kelimeyle sona erdirendir.
Zaten hiç biraraya gelmemiştik amma, yine de dağılalım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

İnanmıyorum! Diğer yazının altına asosyallikle ilgili yorum yazmış yollamıştım ki bu yazını gördüm!..
Şahane bir yazı bu Tuğba! Ayrıca kısa olduğu için teşekkür ederim:)
Ben hem a-sosyal hem de e- sosyalim
desem ne dersin bakalım?

Tuğba dedi ki...

Z'ye kadar yolu var derim :)

Adsız dedi ki...

yazilariniz cok seker(akide tadinda)..yazi diliniz hos (s de nokta var -dikkat).bu aralar asosyalim..size yorum yazarak sosyallige bi adim atayim dedim.sevgi ve selamlar...

Tuğba dedi ki...

Teşekkür ederim ama o sizin hoşluğunuz:)

KIZILCA dedi ki...

direkt blade runner düştü aklıma hopper ın resmini görünce :)

Tuğba dedi ki...

Kızılca;
İyi düşmüş:D O filmden bir sahneyi uzun yıllar rüyamda gördüğümü sanmıştım bilir misiniz? Daha fazla anlatmayayım, asosyalliğin yanına bi de aptallık eklemeyeyim durduk yerde :))

(Herkese not: Valla ben de farkındayım ismime bi karar versem iyi olacak ama biraz müsade edin yahu siz de, sık boğaz etmeyin aa!)

Boş işler bunlar...