19.4.09

BİR PAZAR KLASİĞİ BUNALTININ ETTİĞİDİR!

Yavaş yavaş japon müziklerini de buraya bulaştırmak istiyorum. İşte ilk şarkımız 1970'lerin ünlü rock müzisyeni Sawada Kenji 'den Shiroi Heya (Beyaz Oda). Bir dili öğrenmeye başladığımda yaptığım ilk şey o dile ait şarkılar dinlemektir. Elbette müzik türünün de önemi var, öyle herşeyi dinleyemem (121. kez havam batsın), lakin olay japonlara gelince japon arabeski denilen türü bile seviyorum, yalnız bu şarkı o tür değil yanlış anlaşılmasın. Sawada Kenji için dönemin japon Barış Manço'su desek çok da yanlış olur mu? Olmaz herhalde... Bu şarkıları anlıyor musun diye soracak olan olursa, bu tarz favorim olsa şimdi japon vatandaşı olmuştum der, gider kendinin bile ne söylediğinden haberi olmayan kaçık grupları dinlemeye devam ederim ona göre!

Shiroi Heya - Sawada Kenji

6 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Ah be Shinobi-chan,

Kabuk tutmuş yaramı kanattın! >:-(Öyle tarz sevmekle Japon vatandaşlığına atlamak nerdeee... Evlilikle bile vatandaşlığa geçemiyorsun, anne ya da babandan biri Japon olmadıkça! Yoksa ben de biliyorum kurdu maymunu; aldığım ilk teklife "evet" deyip, bugüne kadar çoktan Japonya'ya yerleşmiş, ie'min josei'si olmuştum!

Tuğba dedi ki...

"Ie'min josei'si" süper olmuş haha:) Boşver be Gaddesu'm Arutemisu'm! Kederlenmeyelim durduk yerde...Hayatın şu anında türk olmuşum, japon olmuşum, kız-erkek olmuşum hiiiiç önemi yok benim için. Hatta hiç 'olmasam' en iyisi ama...Ya da sadece 'mu' olsam...

karakacak1953 dedi ki...

Merhaba Tuğba san
Bende eskiden bu şarkıyı dinledim.
Sawada Kenji japonyanın Barış Manço sayabilirim.Siz kaçık müziği dinlenilken ben Türk şarkı dinleyip keyfini çıkarmaya çalışıyorum.
Bu arada 'ie nin josei' bunun japoncası 'shufu'oluyormu
kendine iyi bak
Masakuni

Tuğba dedi ki...

Masakuni-san,
Türkçe şarkıların keyfini çıkarabiliyorsanız ne güzel! Var mı sevdiğiniz şarkıcı? Ben daha çok gürültülü şeyler dinlemeyi seviyorum, o yüzden japonca anlamak zor oluyor :) Düzeltme için de teşekkürler!

karakacak1953 dedi ki...

Slm
Ben erkek Tarkan.Mustafa Sandal.İbo.Bayan ise Candan Erçetin .Isınkaraca.Aşkın Nur Yengi n şarkılarını severim.You Tubeden seyretiyorum.Gürültülü şarkı kafam ağrıtıyor.Pek sevmem.
Ben 20 seneden fazla kendi kendime türkçe okuyorum.
Her gün türk tv gazeteye bakıyorum.
Siz yolunuz devam ediniz
Sorunuz varsa sorabilirsiniz .
Ben memununiyetle cevaplarım.
Size kolay gelsiniz
Masakuni

Tuğba dedi ki...

20 sene! Dile kolay! Kutluyorum sizi Masakuni-san! Ayrıca teşekkür ederim yardımlarınız için.
Size de kolay gelsin:)

Boş işler bunlar...