23.4.09

MÜTEMADİYEN BOŞ İŞLERE ÇALIŞAN AKLIN BAYRAM MACERASI

Serbest takılmaya devam ediyorum.

Bugün, evet 23 Nisan, evet neşe doluyordu insan çocukken. Zira sabahın köründe kalkmışım, işe gelmişim bunun neresinde neşe!

Sabah “makam koltuğuna” oturur oturmaz aklıma parlak(!) bir fikir geldi. Bu bayram büyükler de neşelensin diye bir günlüğüne, koltuklarımıza oturtup, tüm işi de onlara bırakıp, evlere geri dönmek üzere dışarıdan çocuk çevirmeye karar verdik arkadaşlarla. Verdik vermesine de çocuk nerede allasen? Çevrenin müdavimi 'bilmem kaç çocuklu' kadın ve doğal olarak çocukları bile görünmüyor etrafta. Çocuk yoksa kedi oturtalım-malum burası kedi cenneti- dedim kimse oralı olmadı. O zaman hemen üçüncü bir plan hazırlayıp oylamaya sundum. Müsvedde çizim paftalarını kesmek suretiyle büyük boy kağıt çocuklar yapıp “makam koltuklarımıza” oturtmaktı planım. Ama her zamanki boş bakışlarla karşılanıp yarı yolda bırakıldım. Siz kaybettiniz! Bu bayram hazırlıksızdım ama 19 Mayıs’a daha iyi hazırlanacağıma emin olabilirsin ahali. Demedi deme, eylemlerimi bekle!
Geyik bir tarafa başta bizzat tanıdığım çocuklar olmak üzere (toplasan sayısı 2’yi geçmez ya orayı karıştırmayın) tüm çocukların -ve büyüklerin de elbet- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

6 yorum:

shingetsu dedi ki...

walla ben bayram yaptım:PPPgerçi gece sokağa atılan yavru kedi yüzünden uykum kaçtı ve gecenin yarısında pijamalarla sokağa fırlayıp miniği kötü kedinin ağzından zor aldım....namussuz öldürecekti bebeyi!!!!

Tuğba dedi ki...

Kıyafet dikiyorum sana pelerinli "süperKediKurtarıcısı konseptli. Yavruyu da eve aldım deme sakın! Korkmaya başladım ben. Yarın bigün kedilerin birlik olup sizi evden atarlarsa karışmam ona göre. Yap bayram bakalım, kader bana da güler arada bir diye umut ediyorum hehe:)

shingetsu dedi ki...

yok eve almadım onu:))
annem gestapo gibi balkondan bakıyordu ben onu kurtarırken korktum hahahahh

Tuğba dedi ki...

:D Soksaydın pijamanın içine hemencecik. Onu da alma be zaten! Gözün doysun! Güzel maceraymış ama... :)

oya dedi ki...

19 mayısı sabırsızlıkla bekliyorum..yaaa o koltuğa ben oturmalıyımm...

Tuğba dedi ki...

Oya,
Ne demek, buyur gel! Koltuk senin:) Şimdiden anlaştığımız iyi oldu. O sabah evden çıkmak zorunda kalmayacağım demek ki! Evden çıkmak işkence gibi birşey de benim için... :)

Boş işler bunlar...