22.4.09

SÖZSÜZ

Beş dakikadır ağzı açık ayran budalası gibi fotoğrafa bakıyorum. Fazla söze gerek yok sanırım. Zamanın Fatih'inden bir kesit...

*Laf aramızda uzun süre bakmışım değil mi?..

5 yorum:

numan s. dedi ki...

orada dikilip bana bakan ben miyim yoksa?
vay be tuğba
bir fotoyla beni çocukluğuma götürüp de orada bırakıverdin..

söyle bana şimdi nasıl geleyim
gözümdeki yaşları neyle sileyim

karakacak1953 dedi ki...

Size bayramınız kutlu olsun 23.Nisan
Bu fotoğraf bana 2 dünya savaşdan sonraki Japonyayı hatırlatıyor.
Evler avşaplı ve yolda su birikmiş.
Bunu nereden buldunuz.
Bu arada Megami samanın blog açılmıyor.Sizde aynemi.
İkinize saygılarım sunarım.
Masakuni

Tuğba dedi ki...

Numan Ağbi,
Götürüp geri getirmediğim ilk kurbanım sen oldun demek ki! Bana sorarsan-ki sormamışsın aslında- şu anda kalmaktansa o anda kalmak kat kat iyidir derim. Geri gelip ne yapacaksın? Ama insan da sürekli, gözünde yaşlarla yaşayamaz ki canım aaa...O yüzden malum, yarın bayram. Gözündeki bu "tip" yaşlar için en iyi çözüm senden de yaşlı olanlardan mendil istemen olacaktır sanırım:)

Masakuni-san,
Hepimizin 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun:) Biraz önce televizyonda bayram vesilesiyle Türkiye'ye gelmiş japon çocukları gördüm.
Dönem olarak savaş sonrasına 10 yıl ekleyerek Japonya'yı yakalayan bir fotoğraf olduğunu düşünüyorum. Elbette duygu olarak çok farklı olsa gerek.
Bu fotoğraf benim kendi arşivimden yani çalıştığım işlerden, kitaplardan, başka arşivlerden topladığım fotoğrafların arasından daha önce fazla üstünde durmadığım, bugün birdenbire çarpıldığım bir fotoğraf. Bugün ise Fatih'te böyle bir sokak görmek ne mümkün!!!
Megami-Sama'nın bloglarında bir sorun var. Ulaşamamanız normal. Birileri adice bir hareketle blogu "spam blog" olmakla itham etmiş. Dolayısıyla bir müddet kullanamayacak Megami-Sama bloglarını. Hazır siz de değinmişken umarım bir an önce açılır bloglar. Dört gözle bekliyorum Megami-Sama'yı!

hale dedi ki...

Afedersiniz, burası çıkmaz sokak mı? Acaba burası hala var mı?
Çok güzel bir fotoğraf bu,gerçekten! Öylece bakakaldım... Bakılıp dalınmayacak gibi değil ki
çok ilginç bir fotoğraf!

Tuğba dedi ki...

Hale,
Öncelikle burası hangi sokak bilmiyorum. Yalnız çıkmaz sokak olmadığını ve bugün mevcut olma ihtimalinden dahi sözetmenin mümkün olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kalsa kalsa bugüne ancak bir-iki ahşap ev kalmıştır. Şimdi mevcut olaydı da gerçeğine dalıp gitmek vardı... :)

Boş işler bunlar...