13.1.10

LAUGHING GOR*/ DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİ DEĞİL!

Hazır Herman Yau’dan söz etmişken, 2009’da fırından çıkmış taze bir filminden, kısa da olsa bahsedeyim. Bu arada kısa yazma alıştırmalarımı da bu vesileyle aradan çıkarayım diyorum.
Orijinal adıyla Laughing Gor, İngilizce adıyla Turning Point -Türkçe ismi olsa kesin Kirli İşler denirdi ona ne şüphe- olarak bilinen film, aslında EU adlı, 30 bölümlük Tv dizisinden uyarlanmış. Başrolünde, yine dizide de aynı rolle yer alan Michael Tse’yi barındırıyor.
Konuya, ‘Kirli İşler’ filmine ucundan kıyısından bulaşmış izleyiciler olarak yabancı değiliz. Gizli görevle, mafyanın içine karışan polisin, çıkışı olmayan bu ‘fedakârlık’ içerisindeki dramına tanıklık ediyoruz. Michael Tse tarafından canlandırılan genç polise, mafya tarafından yine eski polis, yeni seçimiyle ‘mafyaman’ rolünde Anthony Wong, arıza ‘mafyaman’ rolünde Francis Ng ve misafir oyuncu rolünde, ‘o’ beyaz atletiyle sürekli oturup tıkınarak, mafyanın içişlerini çözümleyen adam olarak uzun süredir görmeyi özlediğimiz Eric Tsang eşlik ediyor.

Etrafı sürekli kadınlarla çevrili ‘stilman’ Anthony Wong ile ‘sokak serserisiman’ Francis Ng’nin, sürekli didişmelerini izlemek, filmin aksiyon anlamındaki en güzel yanı. Zaten bundan başka da bana güzel gelen bir yan göremedim. Kötü olmamakla beraber, Yau’nun fırçasını pek algılayamadığım, ortalama bir film olduğunu söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. Uzun bir süredir, dizi seyretmeye ara vermiş olmasam, dizisini seyretmek isterdim. Ama malum ‘vakit’ adında nur topu gibi bir problemim var.
Stilman Anthony Wong, film boyunca sürmeli gözleri ve acayip kıyafetleriyle seyirciye göz kırpıyor. (Dedicated to Gaddesu-Sama!)

*Film hakkında hiçbirşey bilmezken, sırf adına ve yönetmenine bakarak ne hayaller kurmuştum oysa, şöyle en kanlı canlısından... Laughing Gor, Michael Tse tarafından canlandırılan karakterin adıymış meğersem. Bu arada türkçe Kirli İşlerin, ingilizce karşılığı da Turning Point sanırım bu tür Hong Kong filmleri için. İnterneti özenle tarayınız!

Set fotoğrafları http://yule.sohu.com/20090709/n265089251.shtml 'den. Çok üşendim, ayıklayamam şimdi filmden...

Bir diğer nokta da film, Shaw Brothers ve TVB televizyonunun ortak yapımı. yıllar sonra yeniden bir Shaw Brothers filmi ama eski ihtişamından eser yok Shaw'un...

LAUGHING GOR/TURNING POINT 2009

Y: Herman Yau

O: Michael Tse, Anthony Wong, Fransic Ng, Eric Tsang, Fala Chen

2 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Sürmeli gözlerine kurban olduğum Anthony Wong! Adam ne yapsın, iki çocuğunu, eşini ve annesini geçindirmek için kılıktan kılığa giriyor. Saygı duyarım!

Bir de bu filmin altyazılı güzel bir kopyasını isterim, bilgilerinize Mademosielle.

Tuğba dedi ki...

Filmi izledikten hemen sonra hazırladım sana, Gaddesu. Akşama gelirim dersen japona, getireyim yanımda. Yoksa yarın da veririm tabii farketmez. :-)

Boş işler bunlar...