2.2.10

GEYİK MÜZİKALİ

Tembelliğe devam...

Küçükken "Bu çocukta kulak var" diyen teyze ve amcalara inat, ilerleyen yıllarda yakuza olaylarına girip, kulağımı, Aniki ve Aneki'lerime armağan ettiğimden, müzikal anlamda her iki şarkı arasındaki 47 Ronin farkını bulamasam da, yalnızca anlamsal açıdan gördüğüm benzerliği, 2010 model geyik müzikali başlığı altında sergilemeyi kendime görev tayin ediyorum.

1.şarkı, Hayatımda pek bulaşamadığım Türkçe sözlü müzik grubuna dahil bir klasik olup, kendi başıma hiç baştan sona dinleme zamanı (kayıtsızlıktan)bulamadığım 'Nasılsın iyi misin?'. 2.şarkı ise, ta Japonya Hava Sahasından çeşitli player'larımı ziyarete gelen, meali aynen yukarıdaki şarkı gibi 'Nasılsın iyi misin?' olan şarkı. İki millet arasındaki temel farkı ise her iki şarkının ikinci cümlelerinden çıkarabiliriz sanıyorum; Ajda Pekkan hanımefendi, "Sorarsam söyler misin?" diye soru-cevap formatında ilerlerken, Mucc beyefendiler, "Beni sorarsan idare ediyorum" şeklinde doğrudan cevaba yüklenmişler gibi gözüküyor.

Malum, her canlı gibi geyikler de ölümü tadacağından, daha fazla can çekiştirmenin mânâsı yok...

Her iki şarkının da ham kulaklara işkenceye dönüşmemesi için youtube'dan araklanan gerileri tırpanlanmış olup, bu iyiliğimin unutulmaması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Boş işler bunlar...