31.12.08

YILBAŞI "YILDIR"BAŞI "ÇILDIR"BAŞI "BILDIR"BAŞI VAR MI SENDEN "KIL"DIRBAŞI?

Yanımda getirdiğim tek Türkçe kitap; ninjalar ninjası, ilk Türk Şidoşi hocası(yetkili hoca demekmiş) Ercan Şarbat imzalı NİNJA VE GÖLGE SANATI kitabını hep beraber tanıyalım. Bu kitabı okuduktan sonra gerçekten ufkum açıldı. Gözümün önüne filmlerden sahneler gelip gelip geçti. Böyle savaş sanatlarına has kitaplarda özellikle şematik anlatım var mı diye bakarım.Çünkü biraz gırgırına alırım. Ama kitabın gırgıra alınacak tarafı yok. Adam gibi tarihiyle,yöntemleriyle,okullarıyla, mümkün olduğu her yönden ninjaları anlatan kapı gibi bir kitap(boru bitse kapı başlıyor) üstelik Türkçe! Tabii hoşuma giden en güzel bölüm ninja silahları ile ilgili bölüm oldu. Bir de cinsiyet gereği-azıcık da aklım Junkocuk'ta kaldığı için-kadın ninjaları anlatan şu bölüm:
"KUNOİÇİ: Diğer ninjalar gibi temel eğitim alan Kunoiçiler buna rağmen daha çok kadınların daha kolay sızabileceği noktalarda görev alırlardı. Casusluk,ikna,cinsel cazibe ve yalan söyleme gibi yetenekler üzerinde uzmandılar. Saç tokaları, küçük bıçaklar, yelpaze ve cinsel oyuncaklar ve müzik aletlerini görevine göre silah olarak kullanabilirlerdi."
Bu açıdan bakıldığında en tehlikeli ninja cinsi iddia ediyorum bu Kunoiçi'lerdir. Kadının çilesi biter mi bitmez!
Bu kitabı da bir yılbaşı günü okuyup hem bedenen hem zihnen-ama özellikle zihnen-kendime "erol" vermiş bulunduktan sonra şimdi iznimle çinticigil familyasının bir mensubu olarak özümü yadsımadan-büyük usta babam ve ikinci büyük usta ablama saygı niteliğinde- birçok Türk familyası gibi çerezimi çintip televiyon kanallarını karıştırarak klasik bir yılbaşı gecesi geçirmeye hazırlık niteliğinde çerez almak için markete gidiyorum. Yaşasın fındık-fıstık, yaşasın gözünü sevdiğim insanı birşey yapmaya zorlayan sözde özel günler.Banzai! Banzai!

Hiç yorum yok:

Boş işler bunlar...