9.2.09

LİMON, LİMONU SÖKER

Hayatta sevdiğim ilk sarı şey olan limondan yapılma, yaklaşık %30’luk alkol oranıyla bana göre haddinden fazla kafa bulmaya yarayan (Ya! Hep uyku hep uyku mu olacak hayatımda!), yanda gördüğünüz sarı şey İtalya’nın kendine has limon likörü. İçeriğinde limonun suyu değil yalnızca kabuğunun kullanılması dolayısıyla tadı çok ekşimsi değil beklenenin aksine. Her ne kadar aram içkiyle, biçkiyle çok iyi olmasa da dedik ya limonun hatrına arada bir minik minik götürüyorum. Son günlerde bu miniklik biraz aşırıya kaçıp, üstüne de buz gibilik eklenince, değme soğuklara taş çıkararak soğuk algınlığının baş harfinin yanından nadiren geçen bendenizin boğazı hafif hafif acımaya, bademciklerim gittikçe aşağılara doğru inerken de aynı şeyi genel ismini yazarsam şu an utanabileceğimi hissettiğim mukusumun da burnumda aynı istikamete doğru seyretmesine neden oldu. O zaman çivi çiviyi söker hesabı bir diğer limonlu şeye yönelerek, hayatta benden başka sanırım kimsenin sevmediği Tylol’a sarıldım. Bilir misiniz ki, ben her kış geldiğinde şu cillop tylol’dan bir paketçik dahi içebilmek için ne taklalar atarım? Yine de tylol’un da bir ilaç olduğunu unutmayarak, rastgele içilmemesi konusunda uyarır,” Senden mi öğrenicez kereste!” diyen arkadaşlara da saygılarımı iletirim. Oh gelsin tylol, yanında çukulatam...

11 yorum:

shingetsu dedi ki...

deli!!!içme şunu ya içinde dünya kadar şeker var..
iğğğğğ içince de böyle derinden şeker fışkırıyor gibi:((

Tuğba dedi ki...

:) Senden böyle bi cevap bekliyordum zaten. Shingetsu-sama şimdi sözlerime iyi kulak ver; gün gelecek herkes Tylol içecek! Bundan kaçış yok! Hehe...

numan s. dedi ki...

limonce yi hiç içmedim ama tylolhot u ben de pek severim ninja tuğba.. şöyle kaynar suya attığında delice köpürüp, savulun lan mikroplar mealinde fışırdaması yok mu.. sırf bu yüzden sempatimi kazanmakla birlikte tadı da güzeldir bu keratanın.. sıcak sıcak boğazıma iyi geldiğini hissederim..
şekeri boldur, doğru ama şekeri aynı yoğunluktaki bir kolaya göre de daha bi faidelidir..
tabii.. limonce ayrıca pek lezzetli görünüyo buradan.. arayalım soralım.. kısmet bakalım..
sevgili tuğba
geçmiş ola

Digital Sevgi Kelebeği dedi ki...

Of ya, Dünyada tatmadık ne güzel içkiler var.. Tuuba, gelirken getirsen farklı bişeler keşke:)

Tuğba dedi ki...

Sağol ağbi arka çıktığın için bana. Şu üstteki Shingetsu adlı zat yıllarca kafamın etini yidi valla "iğğ nasıl içiyosun onu" diye. Oh be! Yalnız değilim hehe... Numan ağbi, limoncello adı ile ararsan zannımca daha kolay bulabilirsin. Çünkü limoncello genel adı, limonce ise marka sanırım. Hep sanıyorum gördüğün gibi:) Geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıyeten teşkür ederim...

Tuğba dedi ki...

Dijital;
Şekerim sen bana bi sorsan nasıl geliyorsun diye! Bi bavul kitabım var ama taşıyacak adam ayartmaya çalışıyorum şu an:) Öyle kötü bir durumdayım yani...Yoksa getiricem hepinize şöyle şöyle..:)

Digital Sevgi Kelebeği dedi ki...

İzmire ineceksen ben karşılarım ya ne demek ayıpsın.. Ama içkileri ayrı bir paket yaparsan sevinirim.. Orda senin eşyalardan ayıklamak zor olur sanki:)

shingetsu dedi ki...

sevmem sevememmmmmm..ayrıca sevdirmem ve içirmem de:)))
bir o kadar yıl daha kafanın etini yiyeceğim haberin ola:P

Goddess Artemis dedi ki...

İtalya kökenli arkadaşım Jozi Levi'nin ailesinin formülüyle yapılmış Limoncello'sunun üstüne tanımam! Mükemmeldir... ;o)

Tuğba dedi ki...

Gaddesu-Sama,
Bi zahmet çalsanız şu tarifi de hep beraber yapıp içsek:) Zira inanırım ki ev yapımı hiçbir şeyin üstüne yoktur!(%90 diyelim)

Masis Usenmez dedi ki...

Limoncello candır canandır. Olsa da içsek:(

Boş işler bunlar...