5.1.09

KAPAĞINA VURULUP ALANLARDANIM

Çok bereketli günler geçiriyorum. Bereketin nedeni yandaki pasaj içerisinde kurulmuş olan ikinci el ağırlıklı kitap/DVD/CD/plak pazarı. Yıllar var ki içimde uktedir biraz sonra tanıtacağım kitap. Sağolsun sağ duyum, cüzdanımın daimi koruyucusu Shingetsu-Sama, bu kitabın mis gibi türkçe versiyonunu ne zaman bir sahafta görsem kötü kötü bakıp elimi dahi dokundurtmamıştır.
"Kapağına vurulup alanlardanım" üst başlıklı bu yazının temelini oluşturacak kitabımızın adını kıt italyancamla "Nasıl sempatik olunur ve çok arkadaş edinilir?" olarak çevirebilirim. Yazar John Popper, basım yılı 1959. "İnsan sosyal bir varlıktır" diyerek ortaokul 3 kompozisyon sınavlarına gönderme yaparak açılan kitabımız, "Sempati bir çok kapıyı açan bir özelliktir.", "yararlı arkadaşlar edinmek için sempatiden nasıl yararlanılır?", "Hiçbir ortak özelliğimiz olmayan insanlarla nasıl arkadaş oluruz?" gibi ana başlıklar altında konusunu toparlamış ve oturduğum yerde tırnaklarımı kemirmeme neden olmuştur. Bizden önce, adeta bizim yararımıza çalışmış gibi, kitabın bazı bölümlerinin altını, kimi yerde ince siyah, kimi yerde kalın kırmızı kalemle çizen arkadaşa teşekkürü borç bilirim. Madem öyle, biz de bu bölümlere değinelim. Bölüm 1: Hoşlandığınız kızın sempatisini kazanmak için doğru iltifatı etmek önemlidir! İltifat taktiklerini gelince yazarımız aynen şöyle yazmış: "Diğerlerinden çok farklısın. Sen bir tanesin! Bu bir kızın gururunu okşayacak yegane şey değil midir? Hemencecik buna benzer bir iltifat yapan erkek, ilginç ve sempatik olmuştur bile."
Bölüm 2 : Kadınlar kendilerinden bahsetmeyi sever! bölümünde ise bakın ne diyor: "Bırakın anlatsın! ....-Biliyor musun? çok sempatiksin. işte kadının erkeğe ilerleme sinyali gönderdiği ilk an. Fethin ilk aşaması tamamlanmıştır...Kadın kalbini fethetmeyi başaran şanslı bir erkeksiniz. Gerisini kadın halleder. Hemen en iyi kız arkadaşıyla (her kadının mutlaka bir en iyi kız arkadaşı vardır) konuşur : -Bana dedi ki herkesten farklıymışım. Yaa bana çok aşık! Artık kızın ilgisi kesindir. "
Şu kitapları dalga geçmeden adam gibi okusaydım uyuzun önde gideni olmak yerine baldan dadlu bi insan olurdum ya neyse...

Hiç yorum yok:

Boş işler bunlar...